7 non-Android Smartwatches bekeken

In een vorig artikel heb ik de 6 belangrijkste smartwatches met Android Wear besproken. Naast Android Wear heb je natuurlijk Apple iWatch maar er zijn tal van andere smartwatches. In dit artikel bespreek ik kort 7 smartwatches met een eigen systeem, dat ook vaak alleen door de producent gevoerd wordt.

De nadelen van een eigen systeem is dat de ontwikkeling van apps en watchfaces minimaal zal zijn omdat de gebruikersgroep nu eenmaal kleiner is (Pebble  uitgezonderd). Voordeel is dat je iets unieks hebt. De smartwatches op een rij:

Nevo Smartwatch

De Nevo smartwatch is op het oog een normaal horloge, maar heeft toch een aantal smartwatch functionaliteiten. De Nevo noemt zichzelf “the first minimalist connected smartwatch” en is van oorsprong een crowdfunding project via IndieGogo. De Nevo heeft twee smartfunctie: activity tracking en telefoon notificaties (inkomende oproep, SMS, email, Facebook of WeChat).

Notificaties worden anders dan op de meeste smartwatches weergegeven. Dit gebeurt namelijk door het oplichten van leds op de wijzerplaat. De leds kunnen ook een kleur meekrijgen waarmee je binnenkomende oproepen of notificaties van bepaalde personen een eigen (led)kleur kan meegeven. Dit aanpassen en configureren van het horloge gebeurt met de speciale app (beschikbaar voor iOS en Android).

Het horloge wordt aangedreven door een “Swiss Made ETA movement”. Klinkt erg mooi maar is gewoon een quartz uurwerk. De smartwatch werkt op 2 batterijen: 1 voor het horloge zelf en 1 voor de smartwatch functionaliteiten. Deze laatste moet eens in de 6 maanden vervangen worden. Daarnaast kan je de Nevo upgraden naar solar powered.

De Nevo smartwatch is verkrijgbaar in drie varianten en kost 350 euro.

Lees de review op wareable.com of bekijk op Youtube.

In close up

Olio Smartwatch

De Olio smartwatch is een high end smartwatch die zichzelf plaatst in de klasse van de Tag Heuer. Het horloge heeft een geheel eigen interface en een grote hoeveelheid aan smartwatch functies die er allemaal erg sexy uitzien. Een greep: Navigatie, communicatie met Google Now of Siri, muziek, inkomende oproepen, verkeer, weer, reminders, agenda en natuurlijk alle bekende notificaties. De Olio smartwatch werkt zowel met Android als iPhone.

De Olio smartwatch is verkrijgbaar vanaf 595 dollar. Hiermee heb je een unieke smartwatch in handen die er ook nog eens goed uitziet, zowel als horloge als in de smartwatch functies.

Lees review op techcrunch.com en item op ablogtowatch.com.

In close up

Alcatel One Touch

De Alcatel One Touch is met 130 euro de goedkoopste. De smartwatch werkt met zowel Android als iPhone telefoons. Bevat de meest gangbare smartwatch functies zoals notificaties van binnenkomende berichten, controle van je muziek. Heeft een snelheidsmeter, Gyro, Hoogtemeter, Hartslagsensor, E-compass, NFC tag en Trillingsmotor.

De beschikbare apps/functies zijn niet uit te breiden behalve als er vanuit Alcatel een firmware update komt met nieuwe apps. Dus de smartwatch is handig als je geen toeters en bellen wil maar simpelweg notificaties. Het horlogebandje kan je niet verwisselen omdat hierin de oplader zit en USB connector. Leuk bedacht alleen niet heel handig ook omdat de USB connector niet bevorderlijk is voor het draagcomfort.

Horloge heeft een diameter van 42mm en is 10,5 mm dik. Lees review op wareable.com.

In close up

Kairos Hybride watches

De Kairos Hybride is een unieke combinatie van een mechanisch horloge (automaat) met smartwatch functionaliteiten. Het horloge heeft een semi-doorzichtige wijzerplaat waarop de smartfuncties worden weergegeven. Daarachter is het mechanische uurwerk zichtbaar. De smartfuncties zijn: notificaties van inkomende berichten en oproepen, push berichten van apps en activity/fitness tracking. Het automatisch uurwerk is een Miyota of een Soprod wat het een uniek horloge maakt.De Kairos heeft een diameter van 46mm en een hoogte van 17mm dus geen klein horloge.

Door het unieke ontwerp en mechanisch uurwerk is de prijs ook niet gering. De Kairos Hybride is te koop vanaf 1200 dollar.

Lees item op ablogtowatch.com.

In close up

Kairos T-Band OD

Wil je smartwatch functionaliteiten combineren met je eigen horloge dan is de Kairos T-Band iets voor jou. Dit is namelijk een horlogeband met een OLED scherm erin verwerkt. Het heeft dezelfde smartwatch functionaliteiten als de Kairos Hybride. De horlogeband kan gedragen worden op horloge met een bandbreedte van 18 tot 24mm. De horlogeband is helaas tijdelijk uitverkocht en kost 300 dollar.

Lees een review op ablogtowatch.com.

In close up

Pebble Time Round

Pebble is het eerste smartwatch merk, ook weer ontstaan vanuit een Kickstarter campagne. Alle Pebble watches hebben een e-paper display wat weinig energie vraagt waardoor de batterijduur een stuk langer is dan de gemiddelde smartwatch. De collectie van Pebble bestaat uit een vijftal ontwerpen die allemaal draaien op het eigen Pebble OS. De laatste toevoeging is de Pebble Time Round.

De Pebble Time Round draait op Pebble OS, werkt samen met Android en Apple iOS telefoons en heeft een kleurenscherm. Het horloge heeft een diameter van 38,5mm en is verkrijgbaar in 2 verschillende bandbreedtes: 14 en 20mm. Het horloge is daarnaast met 7,5mm erg dun. Pebble is het enige merk dat een grote hoeveelheid aan beschikbare apps en watchfaces heeft.

De Pebble Time Round kost 250 dollar. De goedkoopste Pebble Classic is al verkrijgbaar voor 100 dollar.

Lees review op wareable.com.

In close up

Samsung Gear S2

De Samsung Gear S2 is het antwoord van Samsung op de iWatch van Apple. De Gear S2 draait op het besturingssysteem Tizen wat Samsung ook gebruikt in hun smart tv’s. Het horloge heeft een diameter van 42,3mm en is 11,7mm hoog. De smartwatch heeft de bekende smartwatch functies. De Gear S2 werkt op dit moment alleen nog samen met Android telefoons, aan Apple iOS ondersteuning wordt gewerkt.

De prijs van het horloge is 399 euro.

Lees review op wareable.com.

In close up

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rated 8 based on 45 ratings