Best omega speedmaster homage

Speedmaster homages en look-a-likes

De Omega Speedmaster staat bij veel horloge liefhebbers op het verlanglijstje. Maar met een prijskaartje beginnend bij 2000 euro is het alleen niet voor iedereen weggelegd om er eentje aan te schaffen. Een optie is om te gaan voor een look-al-like of een zogeheten homage. Deze zijn er in veel verschillende vormen en meestal voor een leuke prijs. Hieronder zal ik de meest in het oog springend eruit lichten (gesorteerd op prijs). Op het moment van schrijven waren de horloges nog online verkrijgbaar.

 

Bulova moonwatch re-edition

Bulova komt met een re-editie van de Moonwatch. Lees de uitgebreide bespreking op Hodinkee. Dit horloge met een prijskaartje van 510 euro zal in januari 2016 uit komen.

Te koop vanaf januari 2016 op www.bulova.com

 

Davosa Race Legend

Heren horloge van merk Davosa met Zwitsers quartz uurwerk, saffierglas, chronograaf, tachymeter functie, 5 ATM waterbestendig en metalen band. Prijs is 475 euro.

Te koop op www.watchshop.com (UK based)

 

Zeppelin 7286M-2

Dit horloge is van Degelijke Duitse makelij, en officieel uit productie. Maar als je goed zoekt in de Aziatische regionen (Zuid Korea) kan je het horloge nog krijgen. Het horloge beschikt over een Zwitsers ETA G10.211 quartz uurwerk, een zwarte wijzerplaat met witte Superluminova behandelde wijzers en markers (ze lichten helder groen op in het donker) en een aluminium ring met tachymeter. De prijs is 340 euro. 

Te koop bij www.longislandwatch.com

 

Swiss Millitary Hanowa New Legend

De Swiss Military Hanowa New Legend 6-5197.04.007 bevat een Zwitser quartz uurwerk met veel opties, zoals een stopwatch, dag wijzer en datum venster. Het glas is van saffier. Horloge heeft een diameter van 45mm en komt met een stalen band. Horloge kost 359 euro.

Te koop bij www.horloge.nl

 

Fossil ch2921

De Fossil ch2921 heeft geen subdials maar wel de looks en wordt geleverd met een leren sportband. Het is een oud model wat nog beperkt verkrijgbaar is. Prijs is 209 euro.

Te koop bij www.amazon.de

 

Rotary Exclusive Chrono Watch

Een voor mij onbekend merk. 100% Chinese makelij gok ik, dus geen idee wat de kwaliteit. Maar het lijkt op een Speedmaster, daar gaat het om. 42mm, quartz (natuurlijk), met een chronograaf, metalen band een een datum! Te koop voor 133 euro.

Te koop bij www.watchshop.com (UK based)

 

Casio Edifice EF-547D-7A1VEF

Ben je meer fan van de Speedmaster Panda versie dan is deze Casio Edifice iets voor jou. Diameter van 44,5 mm, quartz uurwerk, mineraal glas en een stalen band. Prijs is 129 euro.

Te koop bij www.horloge.nl

 

Technos T4146SB

Technos is een Japans horlogemerk dat een goed gelukte versie maakt van de Speedmaster. Dit quartz aangedreven horloge bevat alle ingrediënten van een Speedmaster. De subdials werken naar behoren en de meegeleverde metalen band voelt wel licht aan. Prijs is rond de 115 euro.

Te koop bij www.ebay.com

 

Aanvullingen / suggesties?

Heb je aanvullingen of suggesties? Plaats ze als reactie hieronder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rated 8 based on 45 ratings