Skagen horloge SKW 6099

Skagen is een horlogemerk vernoemd naar de plaats Skagen in Denemarken. Het merk bestaat sinds 1989 en maakt naast horloges ook tassen en sieraden, vanuit eenvoud, maar altijd met een oog op functionaliteit, kwaliteit en gebruiksgemak. Skagen horloges worden ontworpen vanuit het principe dat goed design ook mogelijk moet zijn voor een redelijke prijs.

De horloges (dames en heren) zijn te vinden bij heel veel juweliers en de bekende warenhuizen, maar ik liep er altijd langs. Het ontwerp trok mij niet tot dat ik het merk iets meer aandacht gaf. Toegeven ze hebben een aantal mooie horloges in de collectie voor een goede prijs (150 tot 250 euro).

De horloge zijn allemaal quartz aangedreven, hebben een afmeting tussen 36 en 42mm, en zijn spatwaterdicht. Voor een leuke prijs heb je een mooi simpel design horloge geïnspireerd op de Deense Designkarakteristieken: eenvoud, elegantie en puurheid.

Skagen horloge SKW 6099

De Skagen SKW 6099 is toch wel mijn favoriet. Het is natuurlijk een chronograaf met een diameter van 40mm. Wat het horloge voor mij eruit doet springen is de strakke verbinding van de kast met de mooie leren band, de zwarte wijzerplaat met metaal en rood voor de wijzers en cijfers en de manier waarop de cijfers van de uren op de wijzerplaat liggen. Dit geeft het horloge een vol en mannelijk karakter. En bekend aan de Skagen horloges is de dikte van de kast (of meer het ontbreken van): deze meet bij de SKW 6099 maar 9,5mm. Om het verhaal compleet te maken heeft de band een breedte van 22mm.

Het horloge is voor jou voor 189 euro. Hiervoor koop je een kwalitatief goed horloge voor elke gelegenheid en een mooie bezienswaardigheid voor aan je pols.

 

In close up

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rated 8 based on 45 ratings