braun horloges bn0024

Braun horloge BN0024

Het merk Braun is mede beroemd geworden door hoofdontwerper Dieter Rams die tot diep in de jaren tachtig de mooiste ontwerpen voor Braun creëerde (Volgens Steve Jobs is de iPod op de ontwerpen van Dieter Rams geïnspireerd). De ‘minder is meer’ gedachte van Dieter Rams is een van de meest invloedrijke geweest voor na-oorlogse industriële vormgevers.

De lijn van Braun producten bestaat sinds het begin ook uit horloges, ontworpen volgens de regels uit de Ten Principles For Good Design, gekenmerkt door een sterk grafisch karakter.

De horlogelijn bestaat uit een flink aantal verschillende Dieter Rams ontwerpen: alleen tijd en/of datum, chronograaf, digitaal en combinatie digitaal/analoog. Prijs varieert van 125 tot 650 euro. Alle horloges zijn quartz aangedreven. De horloges hebben een afmeting tussen de 38 en 42mm, dus klein tot gemiddeld van formaat.

 

Braun horloge BN0024

De Braun BN0024 is een klassiek voorbeeld van de succesvolle samenwerking van Rams en Braun. Het horloge is mooi in zijn eenvoud en heeft een diameter van 38mm en is 8,5mm dik. De band heeft een breedte van 22mm. Het horloge heeft 3 wijzers en is Miyota quartz aangedreven. Het is verkrijgbaar in witte wijzerplaat/RVS metalenkast/zwarte leren band en zwarte wijzerplaat/RVS metalenkast en bruine leren band.

De prijs van het horloge is 185 euro.

In close up

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rated 8 based on 45 ratings