Botta Design horloge DUO

Botta Design horloges

one-hand-watch-telling-the-timeBotta Design is een Duits horlogemerk dat bekend staat om zijn horloges met maar één wijzer. Je zou denken dat wordt moeilijk tijd aflezen, maar kijk naar de voorbeelden: eigenlijk best wel prettig. Het horlogemerk is opgericht door ontwerper Klaus Botta die ook de bedenker is van het 1-wijzer principe.

Klaus Botta ontwikkelde het één hand principe terug in 1986 en de UNO was ’s werelds eerste polshorloge met 1-wijzer. Door het succes is het vervolgens door vele fabrikanten gekopieerd (Meistersinger bijvoorbeeld). De speciale schaal ontworpen door Klaus Botta is onderverdeeld in stappen van vijf minuten. Heb je in je leven echt altijd de exacte tijd nodig? Met de 1-wijzer prinicipe heeft Klaus Botta deze gedachte los gelaten, en moet je als drager van dit horloge de behoefte aan de exacte tijd laten gaan.

De 1-wijzer serie heet toepasselijk UNO. De DUO is een dual timer waarbij de tweede 1-wijzer de tijd in een andere tijdszone weergeeft. Daarnaast heeft Botta Design ook horloges met twee wijzers, dus voor iedereen is er wel een passend horloge.

De UNO is verkrijgbaar als quartz of automaat en heeft een diameter van 40mm. De quartz start bij 389 euro en de automaat bij 890 euro.

 

In close up

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rated 8 based on 45 ratings