Mondaine horloges

Mondaine horloges

Originele klok ontwerp voor mondaine horlogesMondaine is bekend van de Zwitserse klokken op het station. Dit ontwerp met de duidelijke wijzers en beroemde rode secondewijzer hebben van Mondaine een wereldwijd succes gemaakt. Het originele ontwerp stamt uit 1944 ontworpen door Hans Hilfiker, een een medewerker van de Zwitserse Spoorwegen. Het ontwerp is pas in 1986 doorvertaald naar een horloge onder licentie van de Zwitserse Spoorwegen. De Mondaine officiële horloges van de Zwitserse Spoorwegen zijn voorbeelden van uitstekende 20e eeuws design.

Het bijzondere aan de klokken op de Zwitserse stations is dat de seconde wijzer even stilhoudt als een rondje volbracht is. Nu kan de minuten wijzer rustig een stapje vooruit doen, waarna de seconden wijzer weer krachtig begint aan zijn volgende ronde. Dit principe zit niet in het klassieke horloge model maar wel in de zogeheten stop2go.

De Mondaine Classic is verkrijgbaar in verschillende groten: van 30mm tot 40mm, dus voor elke pols een passend model. De horloges zijn quartz aangedreven en zijn verkrijgbaar vanaf 199 euro.

Als Zwitsers horlogemerk moet er natuurlijk ook een automaat leverbaar zijn en dat is er ook: De Mondaine Classic heeft in 2000 een opfrisbeurt gekregen en is onder de naam Evo ook als automaat te verkrijgen voor 675 euro.

In close up

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rated 8 based on 45 ratings