Moto Koure MK I horloge

Moto Koure horloge MK I

Moto Koure is een zogeheten microbrand dat in 2015 is ontstaan en 11 februari de pre-order voor hun eerste horloge opende: De MK I.

De MK I is een zeer fraai vierkant horloge met ronde hoeken. Het horloge is geïnspireerd op de autoracerij in de 60 en 70, en specifiek de beroemde Jaguar MK die in die jaren de racerij veranderde. Het is een chronograaf waarbij de knoppen voor de chrono niet rond zijn maar platte knoppen vergelijkbaar met hard/zacht op je telefoon. Erg mooi gedaan. De ontwerper lijkt qua vorm en uitwerking goed gekeken te hebben naar de Heuer Silverstone (vanaf 4000 euro).

De wijzerplaat ziet er verder mooi uit. Niet te druk en alles mooi in positie, met op 6 uur een datum aanduiding. De leren horlogeband heeft de bekende sport look met de gaten erin.

De MK I is verkrijgbaar in automaat (Seiko NE88) en mecha quartz (Seiko VK serie) uitvoering. Beide verkrijgbaar in 4 verschillende kleur combinatie wijzerplaten en passende leren band. De afmeting is niet groot en meet 40x44mm. Dikte is 13mm en de kast is gemaakt van 316L roestvrij staal. Glas is saffier.

De prijs voor de mecha quartz is 245 euro. De automaat komt neer op 715 euro. Op de website van Moto Koure kan je de gehele maand Janurai intekenen op een horloge. Verwachte levering is Juni 2016.

In close-up

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rated 8 based on 45 ratings