horloges van james bond

De horloges van James Bond (infographic)

James Bond Spectre Omega Seamaster 300 Limited edition
James Bond Spectre Omega Seamaster 300 Limited edition

James Bond is een held van statuur waar natuurlijk een passende klok bij hoort. Door de jaren heen heeft James Bond veel verschillende horloges gedragen als gadget, om de dames te imponeren of de vijand af te leiden en te verslaan. Het overzicht van de James Bond horloges (en merken) door de tijd heen toont een mooi beeld:

  • Tot 1974 droeg James Bond een Rolex Submariner afgewisseld met een Rolex GMT.
  • Met de opkomst van de quartz en digitaal kregen de horloges ook de bekende, door Q bedachte, gadgets. Natuurlijk verwerkt in een Seiko. Deze samenwerking hield stand tot 1985.
  • Met een nieuwe James Bond in 1995 kwam er ook een nieuwe horloge: De Omega Seamaster. In laatste James Bond film ‘Spectre’ draagt onze held weer een Omega en dit keer een Omega Seamaster 300 limited edition op een NATO strap. Wat een beauty.

Tijdens de BaselWorld 2015 kwam Omega ook met een ander bijzondere James Bond horloge: De Seamaster Aqua Terra 150M. Heeft dit horloge nog een bijzondere gadget? Jazeker, het kan magnetische velden weerstaan van 15000 gauss (1,5 tesla). Dus geen onnauwkeurigheid meer door detectiepoortjes in winkels/luchthavens en werkende elektrische apparaten (pc’s, tv’s etc).

Alle horloges gedragen door James Bond staan overzichtelijk op een rij in onderstaande infographic. Grotere weergave? Klik op de afbeelding (via airows.com)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rated 8 based on 45 ratings