zeppelin horloges in close up

Zeppelin horloges in close up

Het horloge merk Zeppelin komt uit dezelfde stal als Junkers en Maximilian. De Zeppelin horloges zijn zeer goed gemaakt en hebben een afwerking die je tegenkomt bij horloges uit een hogere prijsklasse. Bijna alle modellen in de Zeppelin lijn zijn geïnspireerd op de Zeppelin luchtschepen (ontworpen door Ferdinand Graf von Zeppelin) en de historische vluchten in Duitsland aan het begin van 1900.

Ik kwam dit merk tegen bij de zoektocht naar een Tag Heuer Carerra homage, waarvan ze een hele mooi hebben die helaas niet meer geleverd wordt. Ik zal eerst het huidige collectie kort bespreken en dan terugkomen op de Carerra homage en enkele ander modellen die helaas niet meer leverbaar zijn, maar wel op de 2-hands markt tegen kan komen.

 

100 jaar Zeppelin

De populaire serie “100 Jaar Zeppelin” heeft een aantal modellen als quartz chronograaf en automaat met grote datum in stalen of rose gouden behuizing. De horloges hebben een diameter van 42 mm en waterdicht tot 5 ATM. Bekijk de gehele collectie.

De Zeppelin horloge serie “100 jaar Zeppelin” is in Nederland te koop bij Bensontrade en Horloge.nl.

In close up

 

Hindenburg

De Hindenburg serie heeft een aantal modellen als quartz chronograaf, quartz datum & tijd en automaat met power reserve en 24hr aanduiding.In zwart, wit of bruine wijzerplaat. Bij de bruine en zwarte chronograaf hebben de subdials een mooie grijze kleur; beetje daytona-achtig.

Alle horloges hebben een diameter van 40mm en waterdicht tot 3ATM.

De Zeppelin horloge serie “Hindenburg” is in Nederland te koop bij Bensontrade en Horloge.nl.

In close up

 

Discontinued Zeppelin horloges

Via de link http://www.grafzeppelin.nl/blacksilverline.htm kwam ik bij een zeer mooie collectie horloges van het merk Zeppelin. Met prijzen en specificaties waar ik blij van werd. Alleen 1 probleem: de horloges zijn niet meer leverbaar. Toch wil ik je de horloges graag tonen. Mogelijk kan je er eentje via een horloge forum op de kop tikken. Het lijkt erop dat de website http://www.airship-shop.com/ het model 7286 nog verkoopt. En je ziet ze nog wel eens voorbij komen op uhrforum.de of watchuseek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rated 8 based on 45 ratings