15-beste-horloges-tot-200-euro

15 beste heren horloges tot 200 euro

Op veler verzoek een overzicht van de 15 beste horloges in de prijscategorie 100 tot 200 euro. Het is een mengelmoes van horloges van verschillende formaten, grootten, quartz of automaat. Voor het gemak heb ik ze gesorteerd op prijs, beginnend bij de goedkoopste.

Heb je een kleiner budget? Ga dan naar de blog met 15 beste horloges onder de 100 euro.

MVMT Chronograaf (€117)

mvmt-chronograaf

We beginnen met de MVMT. Dit horlogemerk uit Los Angeles maakte een succesvolle start via Kickstarter. De minimalistische horloges voor een scherpe prijs waren direct een succes en zijn dat nog steeds. Deze strak witte chronograaf is flink met een diameter van 45mm, maar het rustige ontwerp maakt het een sieraad aan de pols.

Te koop via Amazon.de (aff.)

 

Cortese Distinto (€129)

cortese-distinto

Een stijlvolle en klassieke klok van het merk Cortese. Cortese is een nog onbekend Nederlands horlogemerk uit Amsterdam. De blauwe wijzerplaat met de klassiek leren horlogeband maken het een echte dresswatch. Met een diameter van 42mm prima te dragen.

Te koop via horlogewatch.nl

 

CITIZEN Eco-drive sport (€134)

citizen-eco-drive-sport

Dit stalen herenhorloge bevat het beroemde Eco-Drive systeem van Citizen. Een Eco-drive horloge bevat geen batterij maar krijgt zijn voeding door de zon. Onder de wijzerplaat zit namelijk een heel klein zonnepaneel. Het horloge heeft een beige textielen band en datum aanduiding. Afmeting is flink met 42mm.

Te koop via Siebel Juweliers (aff.)

 

Hummingbird 222 (€135)

techne-hummingbird

De Hummingbird is van het onbekende merk Techne Instruments. Het horloge heeft een zeer clean ontwerp. De horlogekast is van onverwoestbaar titanium. Een horloge voor iemand die eens iets anders dan het standaard horloge wil dragen.

Te koop via techne.watch

 

Swatch Sistem Bau (€140)

swatch-sistem-bau

Swatch is al vele jaren een horlogemerk met een uniek design. De Sistem Bau is geïnspireerd op de Bauhaus periode. Het bevat een mechanische uurwerk (automaat) en heeft een zwarte wijzerplaat met 3D-print en kleurrijke wijzers. Diameter is 42mm.

Te koop via horloge.nl (aff.)

 

Detomaso Firenze (€150)

detomaso-firenze

De Detomaso Firenze lijkt met zijn stoere uitstraling veel op een Breitling Navitimer. De Firenze heeft een draaibare lunette met tijdzones, een uiterst betrouwbaar & nauwkeurig quartz Miyota uurwerk. Afmeting is 48mm.

Te koop via horlogewatch.nl

 

Braun horloge (€155)

braun-watches-brown-leather-mens

Het merk Braun is beroemd door de stijlvolle ontwerpen van Dieter Rams. Volgens velen is de Apple iPod gebaseerd op de ontwerpen van Braun. Deze Braun uit de BN0021 serie heeft een diameter van 38mm. Een Braun is een uniek horloge voor je pols.

Te koop via Bol.com (aff.)

 

G-shock (€170)

casio-g-shock-limited-ga-2000gz-3aer-11146389

De G-shock serie bestaat al sinds 1983. G-shock staat voor Gravitational Shock, dit komt terug in de drievoudige 10 weerstand: Batterijduur van 10 jaar, een waterbestendigheid van 10 bar en een val van 10 voet kunnen overleven. Deze G-Shock is de Gorillaz limited edition. Diameter van 51mm.

Te koop via horloge.nl (aff.)

 

Gigandet Sea Ground (€179)

gigandet-sea-ground-automaat

Gigandet is een Duits horlogemerk dat een veelvoud aan homage horloges maakt: Geïnspireerd op iconische horloges uit het verleden. Zo ook deze Sea Ground die zijn inspiratie haalt van de Rolex Sea Dweller. De Gigandet Sea Ground heeft een mechanisch uurwerk van Seiko (de bekende NH35). Diameter is 43mm en waterdicht tot 300 meter.

Te koop via Gigandet.com

 

Swiss Military Hanowa Active Duty (€189)

swiss-military-hanowa

Het enige horloge dat afkomstig is uit het land van de horloges: Zwitserland. Dit stoere field horloge is verkrijgbaar in 4 verschillende kleuren wijzerplaat: Blauw, grijs, roodbruin en groen. Diameter van 43mm en een leren band geven het horloge een stoer en robuust uiterlijk.

Te koop via Bol.com (aff.)

 

Tiger Concept 55130P (€193)

tiger-concept-blue-snow-flake-55130P1

Tiger Concept is een horlogemerk uit Hong Kong dat eigenlijk alleen homage watches maakt. Allemaal van goede kwaliteit met een degelijk uurwerk voor een scherpe prijs. Zo ook deze 55130P, geïnspireerd op de Rolex Sea Dweller. Verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen qua wijzerplaat, wijzers, bezel en combinatie hiervan. Verkrijgbaar met of zonder logo…

Te koop via Tiger Concept

 

Skagen Hybrid Smart Watch (€195)

skagen-smart-watch

De lijst kan natuurlijk niet zonder een smartwatch. En deze Skagen is zeker bijzonder omdat het een combinatie is van analoog en smart. Het horloge oogt als een normaal horloge, maar je gebruikt hem als een smartwatch. Het horloge trilt wanneer je een notificatie of een telefoontje binnen krijgt op je smartphone. Met de activity tracker kun je in de app aflezen hoe actief je bent geweest of hoeveel calorieën je hebt verbrandt.

Te koop via Amazon.de (aff.)

 

Junkers Bauhaus (€199)

Junkers-6070M-5

De Junkers Bauhaus haalt zijn inspiratie uit het tijdloze horloge ontwerp van Max Bill voor Junghans. Junkers staat bekend vanwege haar hoge kwaliteit en prima afwerking. Het horloge is quartz aangedreven en heeft een diameter van 40mm.

Te koop via Bensontrade.nl (aff.)

 

Armogan E.N.B. (€199)

armogan_pos7_09-c

Armogan, een Belgisch-Luxemburgs merk, werd in 2014 opgericht door twee liefhebbers. De E.N.B. serie staat voor ‘Equipe National Belge’, het gerenommeerde Belgische Formule 1-team uit de jaren 50. De E.N.B. is verkrijgbaar is 16 verschillende varianten waarvan deze panda versie het meeste uitspringt. Diameter is 42mm en quartz aangedreven.

Te koop via Armogan.com

 

Marchand Classic Driver (€199)

marchand-classic-driver

Marchand is een Engelse horlogemerk dat zijn inspiratie haalt uit de autoracerij. De Classic Driver chronograaf wordt aangedreven door een robuuste Miyota quartz uurwerk. Het afwijkende formaat en 43mm diameter maken het een zeer attractieve geweldenaar voor aan de pols.

Te koop via Amazon.de (aff.)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rated 8 based on 45 ratings