6 android wear smartwatches bekeken

6 Android smartwatches bekeken

De meeste van ons hebben wel eens een smartwatch gezien en uitgeprobeerd. De eerste echte was de Pebble (Kickstarter project) en met de komst van de Apple smartwatch is de aandacht en assortiment aan smartwatches een stuk gegroeid. De meeste mobiele telefoon fabrikanten hebben wel een smartwatch in het assortiment en langzaam aan komen ook steeds meer horloge fabrikanten met een smartwatch.

Een smartwatch wordt gedefiniieerd als “a wearable computing device worn on a user’s wrist that offers functionality and capabilities similar to those of a smartphone.” Een smartphone aan je pols. En omdat elke smartphone een operating systeem (OS) nodig heeft, heb je binnen smartwatches ook verschillende smaken: Apple WatchOS, Android Wear en de overige systemen (zoals Pebble en Tizen in Samsung Gear).

In dit artikel gaan we de bekende horloges draaiend op het Android Wear nader bekijken. Het leuke aan de Android Wear smartwatches is dat er een grote hoeveelheid aan mooie watchfaces te verkrijgen zijn via Internet. Wat zijn watchfaces? Simpelweg een nieuwe look voor je wijzerplaat. Ja, ook Rolex, Breitling watchfaces zijn te downloaden, maar ook zeer mooie die heel goed gebruik maken van de mogelijkheden van een digitaal scherm.

De volgende smartwatches worden kort besproken:

 

 

Motorola 360 (2015)

De Motorola 360 werd uitgebracht op 18 Maart 2014 en was de eerste smartwatch met een rond scherm, vergelijkbaar met een normaal horloge. Af van het vierkante scherm wat zo sprekend is voor een smartwatch. De eerste versie (nog steeds verkrijgbaar) heeft een diameter van 40mm, uitwisselbare horlogebanden en spatwater dicht. Versie 2 werd uitgebracht in September 2015 en is verkrijgbaar in 42mm en 46mm met verschillende afwerkingen en horlogebanden.

Versie 2 draait de laatste versie van Android Wear. Het kritiek punt op de Motorola 360 is het feit dat niet het gehele ronde beeldscherm gebruikt wordt, zoals bij de LG. Reden is een sensor die in de zwarte balk zit (onderaan het scherm) en die op basis van inkomend licht, de lichtsterkte op het scherm bepaalt. Op zich erg handig alleen jammer dat daardoor de verschillende watchfaces die je kan gebruiken niet 100% tot hun recht komen.

Toch heeft de Motorola 360 wel de looks en de goede uitrusting onder de motorkap. En dat voor een leuke prijs.

In close-up

Motorola 360-2 is verkrijgbaar vanaf 300 euro.

Bekijk bij smartwatchshop.nl of vergelijk smartwatches

 

Fossil Q Founder smartwatch

Bij het schrijven van dit artikel is de Fossil smartwatch genaamd Q Founder nog niet verkrijgbaar in Nederland. Wel te bekijken in de Fossil Store in Amstelveen. De Fossil Q Founder heeft veel weg van de Motorola: 46mm afmeting en de zwarte balk op het scherm onderaan. Horloge is alleen wat dikker waardoor het fors aanvoelt. En het heeft geen hart sensor aan de onderkant, maar dat hoeft ook niet voor een fashion horloge.

Lees review bij wareable.com

In close-up

De verwachte prijs is 345 euro.

Bekijk op Fossil.com of vergelijk smartwatches

 

LG Watch Urbane

De LG Watch Urbane is de derde smartwatch uit de koker van het Koreaanse bedrijf LG. Het scherm van de smartwatch heeft geen balk onderin, zodat het gehele scherm gebruikt wordt. Het horloge heeft een diameter van 45,5mm en komt met een zilver of goudkleurige horlogekast. De horlogeband is gemakkelijk te verwisselen door een eigen horlogeband.

In close-up

De prijs is 289 euro.

Bekijk bij smartwatchshop.nl of vergelijk smartwatches

 

Asus Zenwatch 2

De Asus Zenwatch 2 is de enige vierkant smartwatch in dit artikel. De smartwatch is verkrijgbaar is twee formaten: 49.6 x 40.7mm (voor de heren) en
45.2 x 37.2mm (voor de dames). De grotere versie heeft een 22mm horlogeband en de kleinere versie doet het met 18mm. De horlogebanden zijn makkelijk uit te weisselen en Asus heeft hiervoor 18 verschillende banden in de verkoop. Een gewone horloge band zal ook moeten passen.

In close-up

De prijs is 170 euro.

Bekijk bij smartwatchshop.nl of vergelijk smartwatches

 

TAG Heuer Connected

TAG Heuer, bekend van de Carrera, kwam recentelijk met hun smartwatch. Ontwikkeld in samenwerking met Google en gebaseerd op hun bekendste model de Carrera. De afmeting is 46mm met een titanium behuizing. De verschillende bijgeleverde watchfaces zijn varianten op de Carrera.

In close-up

De prijs is 1350 euro, met de mogelijkheid om de smartwatch (met bijbetaling) in te ruilen voor een mechanisch TAG Heuer horloge. Geen slechte deal.

Bekijk op TAG Heuer website of vergelijk smartwatches

 

Huawei Smartwatch

De smartwach van het Chinese Huawei is de kleinste van het stel en heeft een diameter van 42mm met een stalen kast. Het is een nogal dik horloge dus niet geschikt voor de kleine pols. Het horloge komt met een leren of een stalen band, maar het bandje is makkelijk te verwisselen met een band van eigen smaak. De smartwatch gebruikt het gehele scherm net zoals de LG Watch Urbane.

In close-up

De Huawei Watch is verkrijgbaar vanaf 400 euro.

Bekijk bij smartwatchshop.nl of vergelijk smartwatches

Vergelijking smartwatches

Motorola 360 (2015) Fossil Q Founder LG Watch Urbane Asus Zenwatch 2 TAG Heuer Connected Huawei Smartwatch
Processor Snapdragon 400 Intel Atom Snapdragon 400 Snapdragon 400 Dual Core Snapdragon 400
Display size 1,56 inch 1,5 inch 1,3 inch 1,63 inch 1,5 inch 1,4 inch
Resolutie 360×325 360×325 320×320 320×320 360×360 400×400
Display type Backlit LCD LCD OLED Amoled LCD Amoled
Battery life 24 uur 24 uur 24 uur 57 uur 24 uur 36 uur
Diameter 46mm 42mm 45,5 49,6×40,7 46mm 42mm
Gewicht 50 gram 72gr 45gr 46gr 52gr 61gr
Dikte 11,5mm 13mm 11mm 11mm 12,8mm 11,3mm
Breedte horlogeband 22mm 22mm 22mm 22mm ? 18mm
Band verwiselbaar Ja Ja Ja Ja Ja Ja
Waterdicht IP67 IP67 IP67 IP67 IP67 IP67
Prijs €300,00 €345,00 €289,00 €170,00 €1.350,00 €400,00

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rated 8 based on 45 ratings