Shinola horloge Runwell

Shinola horloge Runwell

Shinola is een 100% Amerikaans merk en daar zijn ze trots op: Made in the USA! Shinola is ontwikkeld door de huidige CEO van Fossil en gevestigd in Detroit waar ook de productie plaatsvindt ter ondersteuning en stimulering van de plaatselijke economie. Het klinkt allemaal leuk en aardig en zit flink wat marketing achter, maar moet toegeven dat ze ook mooie horloges maken.

Enige minpunt is dat ze nogal aan de prijzige kant zijn voor een quartz aangedreven horloge. Prijzen beginnen bij 450 dollar en loopt tot meer dan 1500 dollar. Maar daarvoor heb je wel weer een met de hand in elkaar gezet horloge in gelimiteerde oplage.

 

Runwell

De serie die ik hier kort wil bespreken is de Runwell die ergens iets weg heeft van de klassieke Timex weekender.De Runwell komt in 2 verschillende typen: Als normale klok en als chronograaf. De normale klok heeft op 6 uur een uuraanduider of een datumaanduider, en komt in verschillende maten: 36mm, 38mm, 41mm en 47mm. Zoals gezegd allemaal quartz aangedreven waarbij geschreven moet worden dat deze quartz aandrijving, genaamd Argonite, ontwikkeld is door Shinola zelf (met hulp en onderdelen van Ronda AG uit Zwitserland). En daar zijn de Amerikanen trots op! De horloges hebben mooie kleuren combinaties en een fris uiterlijk. Het glas is saffier. Elke Runwell is met de hand in elkaar gezet en in de puntjes afgewerkt.

De horloge zijn op het moment van schrijven alleen verkrijgbaar in de webshop van Shinola, waarbij versturen naar NL gratis is. Prijzen beginnen bij 430 euro en loopt door tot 800 euro.

 

In close up

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rated 8 based on 45 ratings