Gespot: Straton Curve, Nezumi Voiture en meer ..

Elke maand kom ik met een lijst van horloges gespot. Soms zijn ze nieuw, soms bestaan ze al een tijdje maar wil ik ze niet aan jullie voorbij laten gaan. Dit is de eerste blog hierover.

 

Straton Curve Chrono

Straton is een Kickstarter brand met een op de jaren 70 geïnspireerd horloge. In die tijd was dit de stijl van de horloges. Sinn, Lemania en regent waren merken die horloges in de jaren 70 met zo’n kast uitbrachten. De Straton Curve heeft een fomaat van 42mm en een bandbreedte van 22mm. Verkrijgbaar in verschillende kleurstelingen en met twee verschillende uurwerken: een Seiko automaat (NE88) en een Seiko mecha quartz (VK64). Het Seiko mecha quartz uurwerk zie je steeds vaker terugkomen.

De Kickstarter campagne loopt nog tot 20 Mei. De prijs van de Straton Curve is tijdens de Kickstarter campagne 290EU voor de mecha quartz en 699EU voor de automaat. Na deze campagne ligt de prijs voor de mecha quartz rond de 600EU en de automaat net onder de 1000EU.

Lees de review op worn and wound

Bekijk de Kickstarter campagne

Bezoek de Straton website

 

Nezumi Voiture

Nezumi is ook ontstaan vanuit Kickstarter (voor de horloge liefhebbers een goede website!). De campagne is reeds een tijd afgelopen maar het horloge is gewoon vekrijgbnaar op hun website tegen de normale retailprijs. Het horloge heeft iets weg van de Universal geneve horloge. Een mooie chronograaf die als mecha-quartz verkrijgbaar is. Check wornandwound.com voor een uitgebreide review.

Bezoek de de website http://www.nezumistudios.com/. Retailprijs is 395EU.

 

Autodromo Prototipo

De Autodromo Prototipo heeft veel weg van de Straton Curve. Ook dit horloge wordt aangedreven door een Seiko mecha quartz (VK63) en heeft een diameter van 42mm. De prijs van de Prototipo is vanaf 540EU.

Bezoek de Autodromo website

 

Helm Vanuatu

De Helm Vanuatu is een 42mm duiker (300 meter) met automatisch NE35 Seiko uurwerk. De gehokte urenindicatoren en wijzers geven het horloge een aparte look.

Horloge is momenteel niet leverbaar maar de nieuwe verbeterde versie 2 zal rond Augustus 2016 beschikbaar zijn. Prijs zal liggen ronde de 300EU.

Lees de review op watchitallabout.com

Bezoek de Helm website

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rated 8 based on 45 ratings