Gespot: Vertigo Diver One - Bernhardt Binnacle Diver - Vratislavia Chronograf

Gespot: Vertigo Diver One, Bernhardt Sea Shark & Vratislavia Chronograf

Een nieuwe reeks horloges gespot! Een mooie 300 meter duiker voor onder de 200 euro, een bijzonder haai-achtige amerikaan en een jaren 70 race inspired horloge.

 

Vertigo Diver One

Een mooie automaat duiker voor een prijs van 190 euro? Yep, dat is de Vertigo Diver One. Maar ook de Marc & Sons MSD-018 en waarschijnlijk nog een paar. Het horloge wordt wholesale verkocht vanuit Hong Kong en iedereen kan zijn eigen merknaam er aan koppelen. Maar dat mag de pret niet drukken. Qua specs is het een gewoon een goed horloge. Het Miyota uurwerk is standaard maar loopt prima. En met 300 meter waterdicht, heb je een echt profi duikhorloge.

Specs:

 • Case and bracelet stainless steel 316
 • solid bracelet with solid end links
 • case diameter 42 mm without crown
 • screw down crown & caseback with Vertigo Watches logo
 • unidirectional bezel 120 clicks,
 • sapphire crystal
 • hands and markings with Superluminova C1
 • movement winding mechanical Miyota 8215
 • water resistant 300 meters

Meer informatie zie vertigowatches.com

In close up

 

Bernhardt Binnacle Diver (Sea Shark)

Dit horloge komt uit de USA en wordt hand gemaakt. Het ontwerp is destijds ontwikkeld door de 9-jarige zoon. Hij heeft de haaientanden bedacht als uren indicatie. Daarom ook de naam Sea Shark. Het is een volwaardige automaat voor een prijs van 260 dollar exclusief verzend en importkosten. Totaal komt het op ongeveer 300 euro. De Binnacle Diver is verkrijgbaar in 9 verschillende kleuren wijzerplaat. Wordt geleverd met een stalen band van hoge kwaliteit.

 • Diameter: 42mm
 • Miyota 8215 uurwerk
 • Sapphire crystal glas
 • 316-L surgical stainless steel
 • Stainless steel bracelet with screws
 • 200 meters water resistance
 • Super Luminova on hands and indices
 • 2 year warranty

Meer informatie zie www.bernhardtwatch.com

In close up

Vratislavia Chronograf

Het is jammer dat ik recentelijk pas in aanraking kwam met het Poolse horloge merk Vratislavia, dan had ik al een Chrono in huis gehad. Alleen de Chrono Series 2 en 3 zijn uitverkocht. Beiden een super mooi jaren 70 auto race inpsprired horloge met een mecha quartz uurwerk. Prijs? Een luttele 200 euro.

De Chronograf is nog wel beschikbaar alleen het is een quartz en die heb ik eigenlijk al genoeg… Maar twijfel bestaat er wel. Chronograf is verkrijgbaar met 4 verschillende wijzerplaten. Elk uniek en sprekend in het detail en stijl. Horloge komt met een leren rally strap (met van die gaatjes erin), saffier glas en heeft een diatmer van 42mm. Uurwerk is helaas wel een Miyota 6s21 quartz uurwerk.

Meer informatie zie www.vratislavia-watches.com

In close up

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rated 8 based on 45 ratings