header-kickstarter-watches-lebois-co-eoypso-dagadam-baltic

Niet te missen horloges op Kickstarter 04/17

Deze maand de eerste versie van een 2-maandelijks terugkerende rubriek “Niet te missen horloges op Kickstarter”. Ik heb op deze website al meerdere kickstarter horloges besproken. En bijna elke week start er wel een nieuwe kickstarter campagne rondom een horloge. In de rubriek laat ik mijn keuzes de revue passeren uit het grote aanbod. Dus lees verder en klik door naar kickstarter voor meer informatie of om direct te bestellen.

 

The Modern Art Watch ™

The Modern Art Watch ™is een echt design horloge passend in de stijl van de horlogemerken Mondaine, Botta Design en Rosendahl Picto. Gebaseerd op een in 2014 gemaakt ontwerp dat in samenwerking met een zwitsers horloge bedrijf tot een volwaardig horloge is omgezet.
The Modern Art Watch ™ bevat een quartz uurwerk, heeft een diameter van 42mm, saffierglas, waterdicht 5 ATM en beschikbaar in 3 verschillende kleuren siliconen horlogeband.

The-Modern-Art-Watch

 

 

Dagadam smartwatch

De Dagadam smartwatch is de “world’s first round functional curved touch bezel smartwatch with an AI based notification center, compatible with Android and IOS”. Een hele zin maar ze hebben in China een mooie smartwatch in elkaar gezet. Ook al ligt de markt voor smartwatches op zijn gat met de Dagadam hebben we eindelijk weer eens een mooie toevoeging die vernieuwend is.

Het horloge draait op een eigen ontwikkeld besturingssysteem genaamd Ticwear OS. Eigen ontwikkeld heeft vaak zijn mindere kanten zoals bugs, geen apps, en matige support. Maar het systeem bestaat al sinds mei 2016 en heeft al 5 complete updates doorgemaakt.
Het bijzondere aan de smartwatch is dat de bezel tal van functies bevat.

dagadam-smart-watch

 

 

Avantgarde Date

Wat leuk! Een Nederlands horloge uit Limburg. En niet een quartz maar een hoogwaardig automatisch uurwerk in een zeer mooi gestijlde behuizing gebaseerd op een verdwenen horlogemerk Lebois & Co. Het uurwerk is een mij onbekende Swiss Made Sellita SW200-1. Horloge heeft een diameter van 40mm, sapphire crystal glas. Horloge komt met een leren band.

avantgarde-date-lebois-co-horloge-watch

 

 

Monograph Watch

Een bijzonder mix van horloge met smartwatch eigenschappen. Mijn verwachting is dat dit horloge niet gebacked gaat worden, maar wil het toch kort bespreken. Het idee van het horloge kom van de japanse Art Director, Masashi Kawamura:

“…what if a watch could have two sets of hands and a red button — and when something truly remarkable happens in the wearer‘s life — he could push the button and freeze time by stopping the extra set of hands forever to mark that moment?”

En dit hebben ze in het horloge verwerkt met een grote rode knop waarmee je een bijzonder moment kan vastleggen. Vervolgens kan je online dit moment met foto materiaal of verhalen verder uitbreiden en delen met vrienden. Leuk concept, alleen met een stretchgoal van 185K moeten 1200 backers zich aanmelden. De tellers staat nu op 64…

monograph-watch

 

 

Baltic watch

Toch mijn favoriet van alle horloges op deze pagina, en velen vinden dat met mij. Meer dan 600% is het project gebacked. Baltic is geïnspireerd op de ijzige Baltische zee: traditioneel horloge met een minimaal modern design.

Het horloge komt in 2 versies: met en zonder chronograaf. De laatste is besteld. Beide horloges hebben een diameter van 38mm. De chronograaf is manueel opwinden. De ander een automaat. Beiden bevatten hesalite glas.

hms-001-watch

bicompax-001-watch

 

 

The Eagle

The Eagle is geïnspireerd op de de fliegeruhren uit de WOII. 42mm diameter, saffier glas, een lekker grote knop en waterdicht tot 50 meter. Gegraveerde achterplaat, leren zulu horlogeband en de datum op 6 uur.

the-eagle-watch

 

Tot over 2 maanden voor de volgende niet te missen horloges op Kickstarter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rated 8 based on 45 ratings