Dan Henry 1970 horloge kopen

Dan Henry 1970 – Diver compressor voor onder 250 EU

Ik ben een fan van divers met een inner bezel. Bij de meeste duik horloges bevindt de bezel zich aan de buitenkant. Maar er zijn ook tal van duikers waarbij deze bezel aan de binnenkant van het horlogeglas zit. De bekendste is de Longines Legend Diver (kortweg LLD). Lees in dit artikel op deze website meer over (super) compressor styled horloges.

Momenteel ben ik in het bezit van de Vertigo Diver Three en de Dan Henry 1970, beide horloges met een inner bezel. Dit artikel gaat specifiek over de Dan Henry 1970.

Ik ben dit horloge bij toeval tegen gekomen op de website Watchuseek. De stijl en specificaties in combinatie met de prijs spraken mij direct aan. Ik heb dit horloge nu bijna 1 jaar in bezit en wordt nog steeds regelmatig gedragen. Voor deze prijs is de afwerking goed te noemen. De inner bezel draait mooi mee als je aan de knop draait. De lumen is redelijk. Enige wat ik vervangen heb is de horlogeband die je erbij krijgt. Die is van rubber, ziet er goedkoop uit en zit gewoon niet lekker.

Het horloge is er in twee kleur varianten: De klassieke variant en met oranje accenten. Ik heb zelf de klassieke variant in bezit, maar zou graag de oranje versie erbij willen kopen. Naast kleur is het formaat ook in twee versies beschikbaar: 44 mm en de kleinere 40 m versie. Ook hier heb ik de kleinere versie in bezit.

Ik had wel last van een gebroken glaswerk na 2 weken. Dit bleek een fout te zijn in productie batch. Dit is heel netjes opgelost met een geheel nieuwe uurwerk. Tot op heden geen problemen mee gehad.

Kopen? Zie https://danhenrywatches.com/
Meer lezen? Zie https://wristwatchreview.com/

Specs:

  • 40mm stainless steel 316L
  • 14.1mm thickness
  • 22mm lug width
  • 46mm lug to lug
  • Depth 200 meters – 660 feet
  • Screw down crown
  • 2 o’clock crown operates the inner rotating bezel while the 4 o’clock crown adjusts the date and time
  • Screw-back case with Scaphtopus 3D medal
  • Sapphire coated double domed mineral glass with Anti-Reflective treatment
  • Automatic Seiko Caliber NH35 with 24 jewels, 41-hours power reserve

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rated 8 based on 45 ratings