Joogii J1 horloge

Joogii horloge

Joogii is een LA-based design collectief dat op het idee kwam een horloge te ontwerpen en dit via Kickstarter te laten funden. Veel gehoorde kritiek (vanuit horloge fora) op dit soort kickstarter projecten is dat het bijna altijd om quartz horloges gaat die uiteindelijk voor een te hoge prijs (productie vs. verkoop) verkocht worden = makkelijk geld verdienen. Als je rond kijkt op Kickstarter krijg je dat gevoel inderdaad wel eens over bepaalde horloges. Maar uiteindelijk is iedereen vrij om zijn/haar geld in elk kickstarter horlogeproject te investeren.

De Joogii watch werd uiteindelijk niet volledig gefund waardoor een mooi horloge verloren leek te gaan. Maar niet getreurd het Joogii team gaat door met het produceren van het horloge en is op moment van schrijven bezig de laatste prototypes af te ronden. De uiteindelijke release datum is nog onbekend.

 

Joogii J1 horloge

Het horloge heeft een diameter van 45mm, dus het behoort tot de groteren. Het ontwerp is, zoals veel Kickstarter projecten, simpel en minimal. Maar het horloge springt er voor mij uit door de gele seconden wijzer: Inspiratie gehaald uit de Braun horloges? Het horloge heeft een datum aanduiding op 3 uur weergegeven door een klein ronde opening. Het logo bevindt zich op 6 uur.

Zoals gezegd is het een quartz aangedreven horloge (Swiss Ronda 715 3H) met een 24mm leren band, saffier glas en 5 ATM waterdichten verkrijgbaar in zwart en witte wijzerplaat.

De prijs van het horloge wordt 139 dollar (omgerekend 127 euro exclusief shipping en import). Voor deze prijs heb je een interessant bauhaus/braun getint horloge.

 

In close up

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rated 8 based on 45 ratings